Reiki

Reiki 

Reiki är en holistisk behandlingsmetod som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Det är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel stress, ångest, fysiska och mentala spänningar.

Reiki ger djup avslappning och syftar till självläkning på alla nivåer både kroppsligt och själsligt. Det är ren livsenergi som ger dig nycklarna för att hitta hem till dig själv, till din inre kraft. Reiki energin går in på djupet och löser upp blockeringar.

Jag rekommenderar en behandlings serie på minst 3-5 behandlingar för bästa resultat.

Reiki räknas som friskvård och är ett fint sätt att ta hand om sig själv vid bl.a stressrelaterad ohälsa.

Många av mina klienter upplever att deras sömn förbättrats, de känner ett lugn i kropp och själ, en del uttrycker att de har landat i sig själva.

Flera som haft återkommande problematik med stress, ångest och oro upplever en viss skillnad redan efter ett par behandlingar.


En klient med återkommande ångest uttrykte efter 3-5 behandlingar:

"Tänk om alla visste om att Reiki kan hjälpa vid ångest, vad många som skulle kunna må så mycket bättre,  jag kan knappt tro att det är sant".


Så här går behandlingen till:

Du har kläderna på dig och ligger skönt nerbäddad på en behandlingsbänk. Ibland lägger jag händerna på klienten och ibland en bit från. Vi samtalar inte under behandlingen, detta för att du ska ges möjlighet att återhämta dig fullt ut. Det här är din stund att ta hand om dig själv.

I rummet finns tända ljus och i bakgrunden spelas lugn musik.

Investering i din hälsa


Reiki 60 min                                   600kr

Reiki och läkande samtal 90min    900kr

Distans Reiki  60 min                     600kr

(Vid distans Reiki återkopplar vi efter behandlingen via mail eller telefon, det du önskar).


NYHET! 

Själavård distans

Distans Reiki och samtal via zoom 90min    900kr


Behandlingsserie

3x60min   1600kr ord.1800kr 

(Behandlingsserier bokas vid första besöket)


I behandlingstiden ingår ett kortare samtal före och efter behandlingen. 


Vad är Reiki?

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel stress, ångest, smärta och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförådet - en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Reiki kommer från Japan, men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet.


Reiki är friskvård

Reiki är en form av healing- det förutsätter ingen religös tro eller övertygelse, varken för utövaren eller för den som blir behandlad. Reiki kan ges och tas emot av alla, oavsett om man är spirituell eller vetenskapligt lagd, och man behöver inte tro på healing för att det ska fungera.

Reiki klassas i dag som rehabiliterande friskvård av skatteverket.


Hur fungerar Reiki?

Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen som aktiverar välbefinnade hormonet oxytocin, dels genom kroppens subtila energisystem som vid exempelvis akupunktur och akupressur. Likheter finns även med terapier som rosenmetoden, som går ut på att smärtsamma minnen lagras i kroppen i form av fysiska spänningar och blockeringar, genom beröringen löses spänningar upp och klienten kan då släppa taget om det som orsakade smärtan från början.

Reiki är en holistisk behandlingsmetod som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som upplevs begränsat till ett visst område.

När man ger en Reikibehandling lägger man händerna i olika positioner påmottagaren för att stärka livsenergin och aktivera den självläkande kraften inifrån. Reiki kan även ges på distans!


Vad betyder Reiki?

Reiki är japanska och består av två ord: Rei, som betyder "universell" och Ki som betyder "livsenergi".