Sara Klitsch

Hej, jag heter Sara!


Gränslös balans grundades av mig 2016 och sedan dess har jag utvecklat och finslipat mitt koncept. Det är en ständigt pågående process som går hand i hand med min egen resa och det jag upptäcker längs vägen.

En viktig nyckel för att finna balans i livet är att ge sig själv tid för återhämtning, även om vi "tror" att vi inte behöver det. Ofta väntar vi för länge innan vi förstår kroppens signaler. När det inte längre går att köra på i samma tempo för att kroppen inte fungerar som vanligt och symtom som huvudvärk, sömnsvårigheter, värk i kroppen, oro, minnesförlust "plötsligt" är en stor del av vardagen då har vi väntat för länge. Det betyder inte att det är för sent, det betyder bara att det tar längre tid att återhämta sig. Genom samtal, behandlingar och mindfulness träning finns gränslösa möjligheter för dig att komma i balans. När du kommer i kontakt med dig själv så kan du lättare förstå kroppens signaler.


Om all din kraft är slut finns alternativ, komplement till den traditionella sjukvården. Jag valde själv att gå den alternativa vägen när jag befann mig i en livskris, genom Reiki, personlig utveckling och långa stilla promenader i naturen kom jag tillbaka med en kraft jag inte visste fanns inom mig. 

Nu har jag genom mina erfarenheter haft glädjen att hjälpa människor att komma tillbaka till livet efter stressrelaterad ohälsa, livskriser och andra symptom som oro, ångest och spänningar i kroppen. Grunden i allt jag gör är på ett eller annat sätt Mindfulness. För att kunna möta dig där du är behöver jag vara centrerad i mig själv, jag behöver vara närvarande i nuet. 


Jag önskar dig varmt välkommen!

Utbildningar och kurser jag gått genom åren.


2021

Intuitiv livscoach klar 2021

Diplomerad Samtalsterapeut-inriktning CTF (2020-2021)

Utvecklade behandlingen Reiki massage

2020

Grundkurs i Medveten andning

2019

Certifierad hälsocoach genom kroppsterapeuternas riksförbund

5-dagars intensivkurs i Mindful Self Compassion, MSC med Camilla sköld & Katarina Lundblad 

Workshop med Byron Katie 

Helgkurs, Medialitet och multidimentionellt medvetande med Anna-lena Vikström.

2018

Helgkurs i TheWork (en metod utvecklad av Byron Katie) med Thor Thomsson.

Grundkurs i Drömmen om det goda med Anna Bornstein, Lisen Wijkman och Anna Lundstedt.

"Drömmen om det goda ger barn, elever och inte minst lärare en möjlighet att utveckla ett eget förhållningssätt för att hitta lugn och ro. Metodiken är besjälad av Mindfulness och består av fyra övningsformer, Beröring, Rörelse, Stillhet och reflektion och grundar sig på forskning och erfarenhet."

Helg retreat Superkursen 2, Englagård

2017

Avspännings- och stress pedagog (med kognitiv inriktning)

Avspänningsmetodik/mentalträning, kognitiv metodik, stress och stresshantering, hälsofrämjande ledarskap, medicinsk yoga, entreprenörsskap, hälsopsykologi, näringslära, hälsopedagogik, kommunikation, samtalsmetodik, komplementärmedicin, massage, mindfulness.

Mindfulness instruktör (MBSR)

1-årig kurs i Andlig/personlig utveckling för Anna-Karin berg(Dalarnas andliga healing center)

Helg retreat Superkursen 1, Englagård

Företaget bytte namn från Limitless healing & hälsa till Gränslös balans.

2016

Grundkurs, Delfinkraftens Qi Gong i biynmetoden, medicinsk Qigong för Anna Lundstedt.

Grundkurs i traditionell kinesisk medicinTuina-kinesisk massage under personlig ledning av Grand master Fan Xiulan auktoriserad Qi Gong mästare från Beijing Kina.

Personlig/andlig utveckling (Finn din själskraft)Anna-lena Wikström

Personlig/andlig utveckling (Mediumskap och multidimentionellt medvetande)

Startade mitt företag Limitless healing och hälsa.

2014-2015

Grundkurs samt,steg 1, steg 2, Reiki master, Reiki master teacher och Personlig/andlig utveckling för Anna-Lena Vikström.

Diplomerad kostrådgivare, Paulúns Näringscenter

2013

Diplomerad kostrådgivare, Pauluns näringscenter

Personlig andlig utveckling, Jane Lyzell & Joel Strandberg


Att gå kurser och förkovra mig är bland det roligaste som finns och det är något jag kommer fortsätta med så länge jag lever. Jag vill tacka min familj som stöttat och trott på mig så att jag vågat följa mina drömmar, utbildat mig och gått kurser där jag träffat helt fantastiska människor.


När jag började min resa i personlig utveckling var det som om någon ruskade om mig och skrek, det finns nåt mer där ute, ta steget ut ur din komfort zon! Jag var mitt i en livskris och i en för mig väldigt utmanande situation. På något mirakulöst sätt hittade jag en kurs och för första gången i mitt liv gjorde jag något helt själv för min egen skull, jag satt mig i bilen och åkte iväg. Jag tror jag grät hela vägen och väl framme tog jag mig knappt ur bilen, livrädd. Det skulle visa sig att jag gläntade på en dörr till något helt nytt, jag är så tacksam för mitt mod. När jag sedan fortsatte resan med Reiki tog livet vändning mot en hoppfull och ljusare väg. 


"The mind has a dilemma.

It is afraid of change, yet the mind is attracted to life, which is change.

Don't be mixed up in all that business.

You merely observe, casually, passively and keep your attention inside your hart."


-Mooji