Mindful yoga

MINDFUL YOGA 

Mindfulness Baserad Stress Reduktion (MBSR) är en metod som utvecklades av Jon-Kabat Zinn runt 1980-talet och är ursprunget till alla mindfulnesskurser som erbjuds i dag. Genom mindfulness träning får du redskap att hantera stress, stänga ner autopiloten och att landa i nuet, den enda tiden som finns. Mindful Yoga eller medvetna rörelser ökar din medvetenhet om hur kropp, känslor och tankar påverkar varandra i ett ständigt samspel. Dessa lugna och medvetna rörelser utforskar du varsamt dina gränser utan att pusha eller ge vika för snabbt. Övningarna utförs i stående, sittande och liggande. Du kan välja attt anpassa rörelserna efter eventuella begränsningar du har. Du får utforska att lägga märke till "behagliga", "obehagliga" och neutrala känslor under övningarna och hur du förhåller dig till dem när de uppkommer.

Vi inleder varje pass med att förankrar vi oss i nuet med hjälp av andningsankaret och passet avslutas med mindfulness meditation. 

Du behöver inte vara rörlig/vig för att delta, allt du behöver är att lyssna in din kropp och anpassa rörelserna efter din dagsform.

Om du önskar kan du komma 10 minuter tidigare för att njuta av en kopp te i tystnad (gäller gruppen i Harnäs).


Med hjälp av min guidning genom passet kan du kan släppa taget om vardagen om så bara för ett ögonblick och landa i nuet.

Medborgarskolan, max 7platser

Kursstart: 8 september kl.15:45-17, 5 tillfällen 

VART: Medborgarskolans lokaler i Ludvika.

Kursstart: Tisdag 7 september 17:30-19  5 tillfällen

VAR:  klubbstugan i Harnäs, Ludvika

OBS! Det blir en till kursstart 19 oktober, 5 tillfällen om du önskar fortsätta. 

Skriv 10ggr i bokningen om du önskar gå totalt 10ggr 

Pris 1400kr 


Bra att veta

Yogamattor i ull samt filtar finns på plats.

Har du önskemål om att jag kommer till ditt företag eller till din lokal/arbetsplats och håller Mindful Yoga kurs, eller vill du överaska dina vänner och boka en för-/eftermiddag med yoga, meditation, skogsbad eller andra härliga aktiviteter?

Tveka inte att kontakta mig för ett kostnadsförslag!