Meditativ vandring

Meditativ vandring & skogsmeditation

Här kan du släppa taget om vardagstankar och låta själen bada i skogens alla sinnesintryck. Genom syn, hörsel, smak, lukt och känsel kommer du i kontakt med det som pågår just nu.

I en vardag med mycket intryck är skogen en sådan plats där vi kan uppleva det naturliga och enkla som ger oss både återhämtning och energi. Det enda vi behöver göra är att vara där och uppleva den.

Efter att ha vandrat en stund hittar vi en plats att vila på. Ingenting att göra eller prestera, vi bara är helt förutsättningslöst, landar in i kroppen och upplever skogen med alla sinnen och det som pågår, just nu.

Vandringen sker i tystnad och i lugnt tempo, sträckan är ca 2-3km.


6 februari 9-11:30
Pris: 400kr (smörgås ingår) medtag varm dryck
Vart: Vi utgår från Gussjöstugan


Om du vill kan du använda ditt friskvårdsbidrag.


Tag med en ryggsäck och packa ner sitt- eller liggunderlag, filt och en termos med något varmt att dricka. Varma kläder rekommenderas då vi går i sakta tempo.

Det finns hängmattor och liggunderlag att låna om du önskar, skriv det i anmälan isåfall.


När vi återkopplar med naturen börjar vi snart förstå att vi alltid varit en del av den.
Forskning visar att värdet av naturupplevelser har en viktigt inverkan på läkeprocessen vid svår stressrelaterad psykisk ohälsa i ett existentiellt perspektiv.
I naturen finns inget som stör vår uppmärksamhet, vi kan vila inåt och uppleva med alla våra sinnen och fascineras av årstidernas alla skiftningar.


Har du frågor? Använd formuläret nedan