Mindful yoga

 MINDFUL YOGA

Kursstart 9/2 kl.17-18:15 8 tillfällen  Sörvik, Ludvika

Pris: 1200kr Yogamattor i ull, bolster och filtar finns i lokalen.


Mindfulness Baserad Stress Reduktion (MBSR) är en metod som utvecklades av Jon-Kabat Zinn runt 1980-talet och är ursprunget till alla mindfulnesskurser som erbjuds i dag. Genom mindfulness träning får du redskap att hantera stress, stänga ner autopiloten och att landa i nuet, den enda tiden som finns. 

Mindful Yoga eller medvetna rörelser ökar din medvetenhet om hur kropp, känslor och tankar påverkar varandra i ett ständigt samspel. Dessa lugna och medvetna rörelser utforskar du varsamt dina gränser utan att pusha eller ge vika för snabbt. 

Övningarna utförs i stående, sittande och liggande. Du kan välja attt anpassa rörelserna efter eventuella begränsningar du har. Du får utforska att lägga märke till "behagliga", "obehagliga" och neutrala känslor under övningarna och hur du förhåller dig till dem när de uppkommer.

Varje pass inleds med andningsankaret, vi avslutar med mindfulness meditation. 


Du behöver inte vara rörlig/vig för att delta, allt du behöver är att lyssna in din kropp och anpassa rörelserna efter din dagsform.


Med hjälp av min guidning genom passet kan du kan släppa taget om vardagen om så bara för ett ögonblick och landa i nuet.

Kursdeltagare berättar om sin upplevelse av Mindful yogan

"Yogan motsvarade mina förväntningar, och mer än så. Jag har ev ADHD(väntar på utredning) och har ett ständigt kaos i min hjärna och kropp. Yogan har hjälpt mig jätte mycket att komma ner i varv och få ett lugn både i kropp och skalle.

För mig har det varit som bästa medicinen.

Jag tar med mig massor, andningen framför allt och att vara närvarande i kroppen, känna mer inåt.

Jag rekommenderar absolut kursen, speciellt till folk med mycket stress i livet, kanske människor som gått in i väggen eller såna som jag med ADHD eller andra diagnoser som behöver det där lugnetoch känna sin kropp och andning, de som behöver nått att fokusera på som stänger ute andra intryck.

Jag tycker det varit helt fantastiskt och du har varit jätte bra!"


"Mindful yogan har varit toppen. Första gången jag provar yoga och är överraskad över hur snabbt jag kunde gå ner i varv och in i mig själv, trots en intensiv och stressig vardag. Jag tycker upplägget varit toppen med te före.

Så skönt för kropp och själ. Hoppas verkligen på en fortsättning.

Jag rekommenderar andra att gå kursen."


"Yogan motsvarade mina förväntningar och mer därtill. Det var så bra med upplägget att först börja med meditationen sedan in i yogan och sen avslappningen på slutet.

Jag tar med mig andningstekniker och att vara i nuet på ett annat sätt än tidigare.

Sättet att bli välkomnad på och den mysiga lokalen gör mycket till hela upplevelsen också.

Jag rekommenderar kursen vidare."

Har du önskemål om att jag kommer till ditt företag eller till din arbetsplats och håller Mindful Yoga pass, eller ska du arrangera en friskvårdsdag, konferens en för-/eftermiddag med yoga, meditation, skogsbad eller andra härliga aktiviteter?

Kontakta mig för frågor, önskemål och offert!